top of page
Cu ce rămâne copilul meu la finalul cursului? 

- Un robot construit și programat de el;
- Cunoștințe și abilități tehnice pe care le poate aplica mai departe în cadrul proiectelor personale; 
- Abilități de comunicare și lucru în echipă;
- O pasiune inteligentă pe care în viitor o poate transforma într-o carieră de succes;
- Experiență în cadrul competițiilor de profil;
- O gândire analitică și creativă;
- Prieteni cu aceleaşi preocupări; 
- Diplomă de absolvire.

Pentru mai multe detalii, consultaţi programa fiecărui modul de curs.

 
Cât durează cursurile? 

Fiecare modul este compus din 16 ateliere, care se pot derula fie cu o frecvență de 1 atelier / săptămânal în timpul anului școlar, fie intensiv (pe perioada vacanței de vară - 3 sau 4 ateliere / săptămânal), 
 

Ce învaţă copilul meu? 
- Cum să contruiască, să programeze și să controleze roboți;
- Cum funcționează tehnologiile actuale;
- Cum să lucreze în echipă și să se facă înțeles;
- Cum să gândească creativ și analitic.
Începem să programăm utilizând un program similar cu Scratch, un limbaj de programare intuitiv, special creat pentru copii si continuăm cu programarea pe platforma Arduino. Învățăm care sunt părțile componente ale unui robot și cum le putem controla prin intermediul programării. Și nu ne limităm doar la utilizarea senzorilor, a motoarelor, a gripper-elor în cazul robotului, ci explorăm modalitatea de funcționare a acestora și utilitatea lor în viața de zi cu zi.
Pe scurt, nu îi învățăm doar să construiască sau să controleze.Îi învățăm să gândească și să înțeleagă.
Pentru mai multe detalii, consultaţi programa fiecărui modul de curs.
 

Ce se întâmplă la primul atelier? 

Primul atelier este de acomodare. Ne cunoaştem şi ne setăm aşteptările. De asemenea, tot în primul aterier vom discuta despre formator, costuri, programă şi roboţelul pe care îl vom construi, programa și controla. 
 

Ce trebuie să aduc?​ 

La primele ateliere nu trebuie să aduci nimic. După primele ateliere, este suficient să aduci un laptop. Cerințe minime Laptop: 2 port-uri USB, Sistem de operare Windows (de la versiunea 7 la 10 sau Vista) sau Mac OS X, Browser Google Chrome cu Java instalat, memorie RAM - 4GB RAM, tastatura și limba sistemului de operare să fie engleza.
 
Care sunt perioadele în care se formează grupele? Când vor avea loc cursurile?
 

Perioadele în care se vor derula cursuri de robotică și programare sunt:

- 24 septembrie 2018 - 17 februarie 2019 (data limita de inscriere 24 septembrie 2018).

Un modul de curs are în total 16 ateliere practice. Calendarul final, pentru fiecare perioadă și modul de curs în parte, va fi publicat pe website-ul nostru cu aproximativ una-două luni înaintea perioadelor de înscrieri. 

Pe perioada de vară cursul este intensiv iar structura este de 4 ateliere în fiecare săptămână, 1 atelier are o durată de 120 min.

Pe perioada școlii cursul are structura de 1 atelier în fiecare săptămână, 1 atelier are o durată de 120 min.

 

*Grupa trebuie să aibă minim 3 participanţi pentru a se începe conform calendarului prestabilit.

**Atenție! Locuri limitate.

 
Ce rămâne la cursant după absolvire?
Pe lângă diploma de absolvire și fișele de curs, absolut toate componentele folosite în procesul de învățare și experimentare (inclusiv Kit-ul robotic compus din placă de dezvoltare, sistem de motoare, șasiu, senzori, sursă de alimentare etc.) îi vor rămâne participantului la finalul cursului. Se pune accent pe construirea, programarea și controlarea unui robot 100% funcțional.

Cum se lucrează cu cei mici?​ 

Se lucrează în grupe de maxim 6 copii, alcătuite în funcție de vârstă. Totuşi, proiectele sunt individuale întrucât în cadrul programei lecţiile finale au la bază conceptul de optimizare şi personalizare a robotului. 
Prin această metodă încercăm să încurajăm lucrul în echipă, dar totodată avem grijă ca fiecare copil să aibă propriul robot la finalul cursului. 
 

Care este vârsta recomandată şi ce abilităţi trebuie să aibă copii? 

Cursul se adresează copiiilor cu vârsta minimă de 7 ani împliniți (cl. I) întrucât experienţa ne-a arătat faptul că la această vârstă copiii pot avea răbdarea necesară pentru procesarea informaţiilor, analizarea şi rezolvarea problemelor când vine vorba de roboți adevărați. 
Mai mult, cei peste 1500 de copii instruiţi de echipa noastră, cu vârsta minimă de 7 ani, au manifestat o uşurinţă în a opera cu numere sau cuvinte şi au reuşit să îşi adapteze răspunsul la situaţii diferite, noi - mai mult sau mai puţin complexe.
 

Când se pot face înscrierile? 

Se pot face înscrieri pe tot parcursul anului, în limita locurilor disponibile la fiecare grupă. 
Pentru întocmirea contractului aferent începerii cursului conform datelor de mai sus, vă așteptăm pe Strada Ilarie Chendi nr. 25, Sector 2, Bucuresti, de Luni până Vineri între 11:00 și 18:00. Comunicarea se face fie pe adresa de e-mail academia@inventeaza.ro, fie la numarul de telefon 0724 310 168.
 

Se ţin lecţii în perioada vacanţelor de la școală? 

Vacanţa este vacanţă :)
Poate că deja i-ai planificat vacanţele copilului tău, tocmai de aceea nu se vor ţine cursuri în următoarele perioade:
 
 - urmează a fi menționate perioadele în funcție de calendarul stabilit de unitățile de învățământ.

Totuşi, cursurile se vor derula pe toată perioada vacanţei de vară, în regim intensiv. 
Vă rugăm să consultaţi Calendarul disponibil pentru fiecare modul in parte.
 

Când au loc cursurile? 

Cursurile au loc atât în weekend, cât şi în timpul săptămânii. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi Calendarul disponibil pentru fiecare modul în parte.
 

Se pot recupera atelierele?​ 

Se acceptă maximum o recuperare.
 
În cazul în care nu puteți ajunge la unul dintre ateliere, vă rugăm să ne anunțați în scris cu cel puțin 3 zile înainte (pe academia@inventeaza.ro) specificând numele copilului și al grupei astfel încât să reușim să vă propunem o altă grupă pentru recuperare. În cazul în care nu ne anunțați în timp util sau ne găsim în imposibilitatea de a identifica o alternativă, recuperarea este individuală iar costul acesteia este de 100 RON/atelier.
 

De unde cumpăr robotul? Dar materialele pentru curs?​ 

Nu este necesar să le cumpere părintele.
Pentru a evita situaţii neplăcute, dar şi pentru că toate componentele din cadrul cursului sunt pre-testate de mentorii noştri, ne luăm angajamentul să ne ocupăm de tot ce înseamnă necesarul de materiale pentru curs.

REDUCERI

Reducerile se cumulează. 
Pentru că ne pasă și pentru că ne gândim la tine, am realizat următoarele pachete:

Pachet INTEGRAL: Plătești integral și în avans suma totală a unui modul de curs și beneficiezi de un discount de 5% din valoarea totală a unui modul - se achită în termen de 5 zile lucrătoare de la emiterea facturii fiscale.
 

Pachet MULTI: Plătești integral și în avans suma totală aferentă a minim 3 module de curs și beneficiezi de un discount de 10% din valoarea totală - se achită în termen de 5 zile lucrătoare de la emiterea facturii fiscale.
 

Pachet FAMILY: Vino cu fratele sau sora copilului și beneficiază fiecare de un discount de 5% din valoarea totală a unui modul de curs – se aplică la semnarea contractului.
 

Pachet FRIENDS: Vino cu cel mai bun prieten ori cu colegul de clasă al copilului tău și beneficiază fiecare de un discount de 5% din valoarea totală a unui modul de curs – se aplică la semnarea contractului de către ambii prieteni/colegi.

*Reducerile se cumulează și se aplică o singură dată (pentru un modul de curs). Nu se aplică retroactiv.

*Nu include reducerile de tip corporate.

REDUCERI CORPORATE

Dacă ești angajat sau membru activ al uneia dintre organizațiile enumerate mai jos, află că beneficiezi de un discount preferențial de -10% din valoarea totală a unui modul de curs, respectiv -5% în contextul în care beneficiezi și de o altă reducere din pachetele noastre standard prezentate anterior.

Partenerii care beneficiază de reduceri sunt:

- Angajații IBM, Telekom, Xerox, HP, OKAPI, Amber Technologies și Quick Mobile;

- Membrii sau partenerii Mensa România, edusa.ro, Romania Pozitivă, startup.ro, calendarulcopiilor.ro, Școala de Valori, Asur, Radio Guerilla;

- Angajații sau clienții Colors in Projects, Christian Tour, HP, Centrul de Parenting, EverToys, Grow UP Romania, Asociația Environ, EverToys și Academia de Bine.

*
Nu se aplică retroactiv.

**Vă rugăm ca la înscriere să prezentați legitimația de membru/angajat.

Pot să ofer cursul cadou? 

Cunoștințele nu le poți oferi cadou, dar poți să investești în dobândirea lor. Cum? Îți punem la dispoziție VOUCHERE CADOU pe care le poți oferi cu diferite ocazii (zi de naștere, zi onomastică, Paște, Crăciun).

 

Așa că, dacă știi un copil curios, care visează să construiască roboți sau pur și simplu își dorește să înțeleagă cum funcționează tehnologia îi poti oferi șansa de a experimenta în laboratorul nostru de robotică achiziționând un voucher cadou.

Ce trebuie să ai în vedere:

  • Voucher-ul poate fi utilizat pentru achizitionarea integrală sau cu o reducere de 50% a oricărui Modul de Curs derulat de Academia inventeaza.ro;

  • Dacă valoarea cursului dorit este mai mare decât valoarea voucher-ului cadou, atunci diferenţa va fi achitată separat de beneficiar;

  • Un voucher achiziţionat se poate folosi doar pentru un singur curs. O persoană nu poate folosi două vouchere şi nici nu poate folosi un voucher pentru două cursuri;

  • Voucher-ul cadou nu poate fi preschimbat în bani sau alte servicii;
  • Voucher-ul cadou are o valabilitate limitată; 

  • Numărul de vouchere este limitat;

  • Voucher-ul cadou nu se cumulează cu alte reduceri / oferte ale Academiei inventeaza.ro;

  • Voucher-ul cadou poate fi utilizat de o altă persoană decât cumpărătorul;

  • Pentru achiziționarea vocher-ului cadou te rugăm să ne transmiți un mesaj cu titlul "Voucher cadou" folosind fie formularul de contact de pe website, fie adresa de e-mail academia@inventeaza.ro. De asemenea, ne-ar ajuta și niște detalii legate de cel/cea căruia vrei să i-l faci cadou (vârstă, clasă, dacă a mai făcut activități similare până acum), precum și ocazia cu care plănuiești să-l oferi. Ulterior te vom contacta noi pentru a stabili toate detaliile.

 

 
Alte informații

*Elevii care au media generală 10 (Nu FB), beneficiază de acest curs GRATUIT. 
Detalii despre proiectul „Burse educaționale în domeniul Roboticii – 10 pentru 10”, ed. 5 gasiti aici: bit.ly/2MH6AaS

**Susţinem educaţia şi în acest sens avem dezvoltată o politică de susţinere a tinerilor care nu au posibilităţi materiale. 

Pentru informaţii suplimentare şi locuri subvenţionate ori sponsorizarea programului, va rugăm să ne contactaţi.
bottom of page